Studiereis Duitsland

Op woensdag 18 mei 2011 zijn we om 4 ’s nachts vertrokken naar Stuttgart. Na een reis van 6 uur kwamen we aan op de Automotive Interiors Expo 2011. Daar hebben we rond gelopen op de beurs en hebben we toch weer wat leuke ideeën opgedaan. Donderdag 19 mei 2011 na een heerlijk ontbijtje moesten we om 7.30 alweer in de auto zitten op naar de Audi fabriek in Neckarsulm!


De dag begon met de Audi R8 Tour, we werden door de fabriek heen geleid en kregen stap voor stap te zien hoe deze prachtige auto in elkaar gezet werd. Na heel wat oohs en aahs was het inmiddels alweer tijd voor de lunch. Na de lunch begon meteen onze volgende rondleiding, ditmaal zagen we hoe de A4 sedan en de A5 sportback cabrio in elkaar gezet werden. Maar in tegen stelling tot de Audi R8 waar alles bijna met de hand gedaan word, werd hier alles met robots gedaan. Weer stonden we vol verbazing te kijken hoe dat toch allemaal mogelijk was. De dag sloten we gezellig af met een hapje en een drankje en raakte we maar niet uitgesproken over wat we allemaal gezien hadden die dag.

Vrijdag 20 mei 2011 ook vandaag was het weer vroeg opstaan en moesten we ons klaar maken voor een lange dag. De dag begon in de Mercedes museum in Stuttgart, dit was echt een soort van reis door de geschiedenis. Je zag hier niet alleen schitterende oude mercedessen staan maar ook werd je mee genomen in de tijd wat zich op dat moment afspeelde in de wereld. Jammer genoeg moesten we ons een beetje haasten want we moesten om 12.30 alweer in de Porsche fabriek zijn in Stuttgart. Eenmaal bij Porsche aangekomen moesten we onze telefoons en camera’s inleveren en kon onze rondleiding beginnen. Hier werden we mee genomen in een wereld van orde, structuur en heel hard werken. We zagen hoe de Porsche 911 en de Porsche Turbo gemaakt werden. Wat vooral erg bijzonder was was dat de Porsche’s gewoon boven je hoofd zweven en dat je uit moet kijken dat je niet onder de voet werd gereden door de robbot karretjes die alle materialen rond brengen. Haha! Daarna kregen we te zien hoe de motor in elkaar gezet werd van Porsche, ook dit was niet te geloven hoeveel mensen er daar aan het werk waren. Na onze rondleiding zijn we nog naar het Porsche museum en de showroom van Porsche geweest. Ook dit was erg leuk alle oude modellen kwam je tegen in het museum maar die nieuwe modellen in de showroom!! Pfff daar ging ons hartje toch wel wat sneller van kloppen!

Moe en voldaan van alle indrukken stapten we in de auto om te beginnen aan onze terug reis. We hebben genoten van het mooie weer en van al het moois wat we gezien hebben! En 1 ding staat vast we gaan ook zeker nog een keer terug!

Susan Gregoor